Počas akcie JAN nezistili policajti alkohol u žiadneho z 267 vodičov

24.06.2008 Prešov

Prešov 24. júna (TASR) – Na kontrolu požitia alkoholických nápojov u vodičov motorových vozidiel sa zamerali dopravní policajti počas dnešnej preventívno-bezpečnostnej akcie, ktorá sa uskutočnila v Prešove medzi 14. a ...
Celkovo vykonali 267 dychových skúšok, pričom u žiadneho z kontrolovaných vodičov nezistili známky požitia alkoholických nápojov pred jazdou.
Preventívnu akciu uskutočnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove v rámci projektu JAN, ktorý je súčasťou medzinárodnej spolupráce Policajného zboru Slovenskej republiky a Holandskej kráľovskej polície. Jeho zámerom je predovšetkým budovanie zodpovednosti u mladých vodičov a zvyšovanie právneho vedomia o škodlivosti a nezákonnosti požívania alkoholických nápojov pred a počas jazdy. Ďalším cieľom projektu je vzbudiť u začínajúcich vodičov pocit zodpovednosti nie len za seba a svojich spolujazdcov, ale aj za ostatných účastníkov cestnej premávky.
Ostané zistené priestupky dnes riešili len slovným napomenutím a každý kontrovaný vodič dostal od policajtov drobné propagačné predmety so symbolmi projektu JAN, ktorého názov tvorí skratka slovného spojenia JA-Nepijem a ktorý prešovskí policajti zámerne realizovali dnes, keď meniny oslavujú všetci Jánovia.
 

Vyberte región

mark